To search the archive, please use the search box in the right sidebar. You can also use the 'Blog Archive' section in the right sidebar to navigate through the years.

Monday, 17 April 2017

What A Bunch Of Animals! | Ooze News | March 2000

Ooze News - March 2000

What a Bunch of Animals!


Animals run rampant on lots of Nickelodeon shows. See how much you know about these furry--and not-so-furry--creatures. Circle the correct answer to each question. Answers on page 95 [Below].



1. On CatDog, what does Cat's side of the house look like?
a. An aluminum can
b. A fish
c. A catnip plant

2. Besides playing cards, what do the lobsters on The Amanda Show do?
a. Dance onstage with Amanda
b. Pinch Amanda to keep her awake
c. Swim in an aquarium behind the audience

3. What is the importance of a conch on SpongeBob SquarePants?
a. It's the instrument SpongeBob plays.
b. It's the meal between breakfast and dinner.
c. It's where Patrick Star lives.


4. Which of the Angry Beavers is more impatient?
a. Daggett
b. Norbert
c. Lucille

5. On 100 Deeds for Eddie McDowd, who is the only person who can hear Eddie speak?
a. Elizabeth Taylor
b. Justin Taylor
c. Taylor Hanson


6. On Rocko's Modern Life, Rocko is a wallaby. What is a wallaby?
a. A kangaroo-like animal
b. A bear with no hair
c. A flying fish

7. What show features Cat and Milkman?
a. The Angry Beavers
b. The Dairy Show
c. Oh Yeah! Cartoons


8. On The Wild Thornberrys, what does Eliza's dad do for a living?
a. He hosts a TV show about animals.
b. He tames thornberrys.
c. He's a veterinarian for jungle animals.


9. What is SpongeBob's favorite show?
a. Life on a Coral Reef
b. Plankton Playtime
c. Mermaid Man and Barnacle Boy

10. How does Eddie McDowd feel about being a dog?
a. He likes using the fire hydrant as a bathroom.
b. He really wants to be turned back into a kid.
c. He'd rather be a kitten.

11. What is Bikini Bottom?
a. Debbie Thornberry's favorite store
b. The rock band Gerald performs with
c. SpongeBob's hometown

12. Which of these statements best describes Rocko's friend Filburt?
a. He's a party animal.
b. He hates cashews.
c. He'll never come out of his shell.

13. When did the Angry Beavers start living on their own?
a. When their mom had a second litter of beavers
b. When they got caught gnawing on the furniture
c. When they turned 18 in beaver years

14. How is Eliza Thornberry able to communicate with animals?
a. She was granted a wish after saving a doomed warthog.
b. She's really a multilingual chimpanzee.
c. She inherited the ability from her parents.


15. On KABLAM!, which pair of characters hangs out with a monkey?
a. Henry and June
b. Bobby and Skeeter
c. Prometheus and Bob

Westward, Go!


Caitlin's Way might sound like the name of a street, but it is actually Nickelodeon's newest show. Caitlin Seeger (played by Lindsay Felton) is a 14-year-old orphan from Philadelphia, Pennsylvania, who keeps landing in hot water.
     After getting in trouble with the law, she must choose between moving to Montana to live with relatives she doesn't know or growing up under the eagle eyes of Philadelphia's law enforcers.
     Caitlin decides to give Montana a try. But can a city girl make it in the country? Find out when the 90-minute Caitlin's Way movie, Stray, airs in the SNICK House on Saturday, March 11, at 8 PM.


Caitlin's Way will air regularly on Sundays at 8 PM starting March 12. Show airs one hour earlier in the central time zone. Show times subject to change. Check www.nick.com, America Online (keyword: nick), or local listings for details.

BANDIT ON THE RUN: Caitlin spends time with Bandit, a stallion she befriends after he saves her from a wolf attack.

HEY, HERB!

Where you ask the president of Nickelodeon, Herb Scannell, anything you want.


What is your favorite season?
I like the spring, when daylight saving time starts. Getting an extra hour of daylight makes me remember when I was a kid. I'd stay out until eight o'clock, It's kid-liberation time.

Have you ever been to Africa to see wild animals?
No. I've never been to Africa. I like seeing animals, but I don't really want to be out in the wild with them. I like the idea of being protected.

Why do you think dogs don't like cats?
Cats have such snobbish attitudes and dogs are very friendly. Cats don't want to give dogs the time of day. A cat is like an older sister who won't pay attention to her little brother.

Thanks to all the readers
who sent in questions.
Send your questions to:

HEY, HERB!
NICKELODEON MAGAZINE
1515 Broadway, 40th floor
New York, NY 10036

Double Dare 2000


As the host of Double Dare 2000, Jason Harris watches other people do messy and difficult stunts. When he visited our offices on a chilly morning, we thought it was time for Jason to get a taste of his own medicine. (Actually, it was a taste of whipped cream topped with cherries.) We locked his coat in an office-and hid the key in one of 36 bowls of whipped cream arranged to form the number 2000 (above). His challenge: to find the key without using his hands.


A MAN, A PLAN Jason checks out the situation and comes up with a strategy. With 36 bowls of whipped cream to choose from, he decides to go for the dishes with the most whipped cream first.


DOES HE NEED A SHAVE? Jason digs in. After a few tries, he starts to wonder if the key is anywhere to be found. But he can't give up unless he wants to really chill in New York City for good.


THE KEY TO SUCCESS After 40 seconds and five bowls of whipped cream, Jason gets lucky...well, if only he had a few napkins.



VICTORY! The triumphant Double Dare 2000 host is ready to pick up his coat and get back to the set in Orlando, Florida, where he's the one handing out the challenges!

Double Dare 2000 airs on weekdays at 5 PM. Show airs one hour earlier in the central time zone. Show time is subject to change. Check www.nick.com, America Online (keyword: nick), or local listings for details.

Bark My Words



On the show 100 Deeds for Eddie McDowd, a man called The Drifter puts a curse on Eddie McDowd and turns him into a dog. We got Seth Green, the voice behind the pooch, to sit, stay, and talk to us.

NICKELODEON MAGAZINE: What's it like portraying a dog rather than a person?
SETH GREEN: Since he's a dog who was once a person, it's not that different--save for his insatiable desire for Snausages.

Do you find yourself using your dog voice when you're not recording the show?
All the time--in restaurants, in banks, and [joking] with police.

Have you ever tried your dog voice on real dogs?
Yes. They were initially unresponsive, but after some time I gained their confidence and they shared all their doggie secrets.

Do you have to watch the dog's lips when you record his voice for each scene?
Dogs don't have lips. That's why they lap water instead of using straws and they can't chew with their mouths closed. But if they did, I might.

What would you consider a treat after a good day's work?
Snausages.

Do you have any pets?
I have dogs and cats, but I really want a monkey.

100 Deeds for Eddie McDowd airs Saturdays at 9 PM in the SNICK House.

What's New on Nick
by Meredith Hart



MARCH MADNESS
Every weekday from 7 to 9 AM you can catch March Toon Mania. If you can't watch during the week, don't fret--there will be toon-a-thons on weekends throughout the month as well! Toon in for the madness beginning Monday, March 6, at 7 AM.


ON A DARK AND STORMY NIGHT
Gather around the campfire for another meeting of the Midnight Society as the kids get caught up in their mysterious tales. Discover the spooky details when new episodes of Are You Afraid of the Dark? premiere on Sunday, March 5, at 6:30 PM. In an upcoming episode, Olympic gold-medalist Tara Lipinski (left) plays Ellen, a high schooler with some alien tendencies. We asked Tara what she would do if she ever had a run-in with an alien in real life. "Run very, very fast," she replied.

KIDS' CHOICE AWARDS
Get ready to vote for this year's Kids' Choice Awards. Starting Monday, March 20, tune into Nick and call the toll-free number to vote for your favorite nominees, or log on to www.nick.com to cast your vote. Stay tuned to Nick to find out when the Kids' Choice Awards will air, and see if your picks win.

Shows air one hour earlier in the central time zone. Show times are subject to change. Check www.nick.com, America Online (keyword: nick), or local listings for details.

Bonus: Nickelodeon Magazine's March 2000 calendar, featuring frozen food facts to celebrate the birthday of Clarence Birdseye; Captain Underpants and the Perilous Plot of Professor Poopypants book advertisement.






Answers to What a Bunch of Animals! quiz: 1=B, 2=A, 3=A, 4=A, 5=B, 6=A, 7=C, 8=A, 9=C, 10=B, 11=C, 12=C, 13=A, 14=A, 15C.

Additional sources: Wikipedia (I, II, III, IV, V), The Prometheus and Bob Tapes, IMDb.