To search the archive, please use the search box in the right sidebar. You can also use the 'Blog Archive' section in the right sidebar to navigate through the years.

Monday, 17 April 2017

What A Bunch Of Animals! | Ooze News | March 2000

Ooze News - March 2000

What a Bunch of Animals!


Animals run rampant on lots of Nickelodeon shows. See how much you know about these furry--and not-so-furry--creatures. Circle the correct answer to each question. Answers on page 95 [Below].



1. On CatDog, what does Cat's side of the house look like?
a. An aluminum can
b. A fish
c. A catnip plant

2. Besides playing cards, what do the lobsters on The Amanda Show do?
a. Dance onstage with Amanda
b. Pinch Amanda to keep her awake
c. Swim in an aquarium behind the audience

3. What is the importance of a conch on SpongeBob SquarePants?
a. It's the instrument SpongeBob plays.
b. It's the meal between breakfast and dinner.
c. It's where Patrick Star lives.


4. Which of the Angry Beavers is more impatient?
a. Daggett
b. Norbert
c. Lucille

5. On 100 Deeds for Eddie McDowd, who is the only person who can hear Eddie speak?
a. Elizabeth Taylor
b. Justin Taylor
c. Taylor Hanson


6. On Rocko's Modern Life, Rocko is a wallaby. What is a wallaby?
a. A kangaroo-like animal
b. A bear with no hair
c. A flying fish

7. What show features Cat and Milkman?
a. The Angry Beavers
b. The Dairy Show
c. Oh Yeah! Cartoons


8. On The Wild Thornberrys, what does Eliza's dad do for a living?
a. He hosts a TV show about animals.
b. He tames thornberrys.
c. He's a veterinarian for jungle animals.


9. What is SpongeBob's favorite show?
a. Life on a Coral Reef
b. Plankton Playtime
c. Mermaid Man and Barnacle Boy

10. How does Eddie McDowd feel about being a dog?
a. He likes using the fire hydrant as a bathroom.
b. He really wants to be turned back into a kid.
c. He'd rather be a kitten.

11. What is Bikini Bottom?
a. Debbie Thornberry's favorite store
b. The rock band Gerald performs with
c. SpongeBob's hometown

12. Which of these statements best describes Rocko's friend Filburt?
a. He's a party animal.
b. He hates cashews.
c. He'll never come out of his shell.

13. When did the Angry Beavers start living on their own?
a. When their mom had a second litter of beavers
b. When they got caught gnawing on the furniture
c. When they turned 18 in beaver years

14. How is Eliza Thornberry able to communicate with animals?
a. She was granted a wish after saving a doomed warthog.
b. She's really a multilingual chimpanzee.
c. She inherited the ability from her parents.


15. On KABLAM!, which pair of characters hangs out with a monkey?
a. Henry and June
b. Bobby and Skeeter
c. Prometheus and Bob

Westward, Go!


Caitlin's Way might sound like the name of a street, but it is actually Nickelodeon's newest show. Caitlin Seeger (played by Lindsay Felton) is a 14-year-old orphan from Philadelphia, Pennsylvania, who keeps landing in hot water.
     After getting in trouble with the law, she must choose between moving to Montana to live with relatives she doesn't know or growing up under the eagle eyes of Philadelphia's law enforcers.
     Caitlin decides to give Montana a try. But can a city girl make it in the country? Find out when the 90-minute Caitlin's Way movie, Stray, airs in the SNICK House on Saturday, March 11, at 8 PM.


Caitlin's Way will air regularly on Sundays at 8 PM starting March 12. Show airs one hour earlier in the central time zone. Show times subject to change. Check www.nick.com, America Online (keyword: nick), or local listings for details.

BANDIT ON THE RUN: Caitlin spends time with Bandit, a stallion she befriends after he saves her from a wolf attack.

HEY, HERB!

Where you ask the president of Nickelodeon, Herb Scannell, anything you want.


What is your favorite season?
I like the spring, when daylight saving time starts. Getting an extra hour of daylight makes me remember when I was a kid. I'd stay out until eight o'clock, It's kid-liberation time.

Have you ever been to Africa to see wild animals?
No. I've never been to Africa. I like seeing animals, but I don't really want to be out in the wild with them. I like the idea of being protected.

Why do you think dogs don't like cats?
Cats have such snobbish attitudes and dogs are very friendly. Cats don't want to give dogs the time of day. A cat is like an older sister who won't pay attention to her little brother.

Thanks to all the readers
who sent in questions.
Send your questions to:

HEY, HERB!
NICKELODEON MAGAZINE
1515 Broadway, 40th floor
New York, NY 10036

Double Dare 2000


As the host of Double Dare 2000, Jason Harris watches other people do messy and difficult stunts. When he visited our offices on a chilly morning, we thought it was time for Jason to get a taste of his own medicine. (Actually, it was a taste of whipped cream topped with cherries.) We locked his coat in an office-and hid the key in one of 36 bowls of whipped cream arranged to form the number 2000 (above). His challenge: to find the key without using his hands.


A MAN, A PLAN Jason checks out the situation and comes up with a strategy. With 36 bowls of whipped cream to choose from, he decides to go for the dishes with the most whipped cream first.


DOES HE NEED A SHAVE? Jason digs in. After a few tries, he starts to wonder if the key is anywhere to be found. But he can't give up unless he wants to really chill in New York City for good.


THE KEY TO SUCCESS After 40 seconds and five bowls of whipped cream, Jason gets lucky...well, if only he had a few napkins.



VICTORY! The triumphant Double Dare 2000 host is ready to pick up his coat and get back to the set in Orlando, Florida, where he's the one handing out the challenges!

Double Dare 2000 airs on weekdays at 5 PM. Show airs one hour earlier in the central time zone. Show time is subject to change. Check www.nick.com, America Online (keyword: nick), or local listings for details.

Bark My Words



On the show 100 Deeds for Eddie McDowd, a man called The Drifter puts a curse on Eddie McDowd and turns him into a dog. We got Seth Green, the voice behind the pooch, to sit, stay, and talk to us.

NICKELODEON MAGAZINE: What's it like portraying a dog rather than a person?
SETH GREEN: Since he's a dog who was once a person, it's not that different--save for his insatiable desire for Snausages.

Do you find yourself using your dog voice when you're not recording the show?
All the time--in restaurants, in banks, and [joking] with police.

Have you ever tried your dog voice on real dogs?
Yes. They were initially unresponsive, but after some time I gained their confidence and they shared all their doggie secrets.

Do you have to watch the dog's lips when you record his voice for each scene?
Dogs don't have lips. That's why they lap water instead of using straws and they can't chew with their mouths closed. But if they did, I might.

What would you consider a treat after a good day's work?
Snausages.

Do you have any pets?
I have dogs and cats, but I really want a monkey.

100 Deeds for Eddie McDowd airs Saturdays at 9 PM in the SNICK House.

What's New on Nick
by Meredith Hart



MARCH MADNESS
Every weekday from 7 to 9 AM you can catch March Toon Mania. If you can't watch during the week, don't fret--there will be toon-a-thons on weekends throughout the month as well! Toon in for the madness beginning Monday, March 6, at 7 AM.


ON A DARK AND STORMY NIGHT
Gather around the campfire for another meeting of the Midnight Society as the kids get caught up in their mysterious tales. Discover the spooky details when new episodes of Are You Afraid of the Dark? premiere on Sunday, March 5, at 6:30 PM. In an upcoming episode, Olympic gold-medalist Tara Lipinski (left) plays Ellen, a high schooler with some alien tendencies. We asked Tara what she would do if she ever had a run-in with an alien in real life. "Run very, very fast," she replied.

KIDS' CHOICE AWARDS
Get ready to vote for this year's Kids' Choice Awards. Starting Monday, March 20, tune into Nick and call the toll-free number to vote for your favorite nominees, or log on to www.nick.com to cast your vote. Stay tuned to Nick to find out when the Kids' Choice Awards will air, and see if your picks win.

Shows air one hour earlier in the central time zone. Show times are subject to change. Check www.nick.com, America Online (keyword: nick), or local listings for details.

Bonus: Nickelodeon Magazine's March 2000 calendar, featuring frozen food facts to celebrate the birthday of Clarence Birdseye; Captain Underpants and the Perilous Plot of Professor Poopypants book advertisement.






Answers to What a Bunch of Animals! quiz: 1=B, 2=A, 3=A, 4=A, 5=B, 6=A, 7=C, 8=A, 9=C, 10=B, 11=C, 12=C, 13=A, 14=A, 15C.

Additional sources: Wikipedia (I, II, III, IV, V), The Prometheus and Bob Tapes, IMDb.

Tuesday, 17 January 2017

Nickelodeon's 9th Annual Kids' Choice Awards | Whitney Houston | Hostess With The Mostest | Ooze News | May 1996

Ooze News - May 1996



Hostess with the Mostest


Whitney Houston hosts Nickelodeon's 9th Annual Kids' Choice Awards on Saturday, May 11.* NICKELODEON MAGAZINE spoke with Whitney about singing, stage fright, and sandwiches.

Nickelodeon Magazine: How old were you when you knew you wanted to become a professional singer?
Whitney Houston: I was about twelve or thirteen. I'd been singing in church since I was five years old, so it was always something I did. My mother was a professional singer, and she guided me after I decided this was what I was going to do.

NM: What was the first song you learned to sing?
WH: A gospel song, "Guide Me O Thou Great Jehovah."

NM: Have you ever forgotten the words to a song during a concert?
WH: Yes.

NM: What does that feel like?
WH: You just feel kind of silly. I add some aahhs and ummms to cover it.

NM: Have you ever had stage fright?
WH: Yes. The first time I had it, I was about fourteen. I was performing with my mother in New York City, at a place called Alice Tully Hall. It was the first time I was performing in front of a large crowd of people, and I got so scared I almost went to the bathroom on myself.

NM: When you are performing, what do you look at or do you just zone out?
WH: People.

NM: When people leave a concert, they often say that the singer looked right at them.
WH: Yeah, sometimes we do. I can see the first four rows, but after the fifth and sixth, it starts to get dim.

NM: Do you sing in the shower?
WH: Yes.

NM: Where do you keep your awards?
WH: In a large case in the basement.


NM: What was the first award you won?
WH: I was in an all-state talent competition when I was in seventh grade. I came in second. It's funny because the winner sang "The Greatest Love of All." I sang "Evergreen."

NM: Where did you grow up?
WH: I was born in Newark, New Jersey, and I grew up there and in East Orange, New Jersey. And I still live in New Jersey.

NM: Do you have any sisters or brothers?
WH: I have two older brothers.

NM: Was it tough being a little sister?
WH: Yes!

NM: Do your big brothers still pick on you?
WH: Yeah, sometimes.

NM: What's the worst outfit you wore as a kid?
WH: A purple chiffon gown with a white organza top. I was sixteen years old.

NM: What were your favorite clothes as a kid?
WH: Blue jeans and sneakers.

NM: Did you have a nickname as a kid?
WH: Nippy. My father gave me that name. I don't know why. He said he liked the name. People close to me still call me that.

NM: Did you have any heroes as a kid?
WH: My parents. I had great parents. They made themselves examples for me and my brothers.

NM: How many people tour with you?
WH: About 120, including the band members, dancers, wardrobe people, and hairstylists.

NM: Do you travel by bus when you're on tour?
WH: Yes. I love the bus. It has a place to cook food and a little bunk bed. It's not fancy, just convenient.

NM: Do you ever get bus-sick?
WH: No.

NM: Now that you're famous, what can you do that you couldn't do before?
WH: Get into places without waiting.

NM: If there were a Whitney Houston sandwich, what would it be?
WH: Peanut butter and jelly. I love peanut butter and jelly. On wholewheat bread. It's quick. It's tasty. With a glass of milk-mmm, great.

NM: Do you eat all your vegetables?
WH: Not all the time. I love asparagus. I love spinach. I love greens and kale.

NM: If you could be any animal, which would you choose?
WH: A bird. I love doves. I'd like to fly.

NM: What music groups did you listen to as a kid?
WH: Earth, Wind, and Fire, The Temptations, The Four Tops, Gladys Knight and the Pips, and the Jackson 5.

NM: What did your parents think of the music you listened to when you were a kid?
WH: We all liked the same music, but not always at the same volume.


P.S.

Birthday: August 9, 1963

Middle name: Elizabeth

Pets: Two cats and three dogs

Favorite home-cooked meal: Fried chicken, pork and beans, and a salad

Favorite dessert: Sweet potato pie

Favorite TV shows: Living Single, Martin, Family Matters, and Step by Step

Highest note she can hit: A high C

*Show airs at 8 PM, eastern and Pacific time; at 7 PM central time. Check local listings for details.

Choosing Favorites



Nickelodeon's 9th Annual Kids' Choice Awards airs on Saturday, May 11, at 8 PM.* Tune in to find out who kids chose as their favorite celebrities, athletes, and more.


Before the show starts, mark your own choices on this viewer's guide. Then watch the show to see if you picked the winners.


The nominees in each category are:


FAVORITE MOVIE ACTOR
Jim Carrey [*]
Tom Hanks
Jonathan Taylor Thomas
Robin Williams

FAVORITE MOVIE ACTRESS
Kirstie Alley
Nicole Kidman
Mary-Kate & Ashley Olsen [*]
Alicia Silverstone

FAVORITE MOVIE
Ace Ventura: When Nature Calls [*]
Batman Forever
Casper
Toy Story

FAVORITE TELEVISION ACTOR
Tim Allen [*]
Martin Lawrence
Will Smith
Jaleel White

FAVORITE TELEVISION ACTRESS
Tatyana M. Ali
Tia & Tamera Mowry [*]
Queen Latifah
Roseanne

FAVORITE TELEVISION SHOW
Family Matters
The Fresh Prince of Bel-Air
Home Improvement [*]
Sister, Sister

FAVORITE SINGER
Brandy
Coolio
Janet Jackson
Michael Jackson

FAVORITE GROUP
All-4-One
Boyz II Men
Green Day
TLC

FAVORITE SONG
"Baby" (Brandy)
"Gangsta's Paradise" (Coolio)
"One Sweet Day" (Mariah Carey and Boyz II Men)
"Waterfalls" (TLC)

FAVORITE MALE ATHLETE
Troy Aikman
Michael Jordan
Shaquille O'Neal
Emmitt Smith

FAVORITE FEMALE ATHLETE
Nicole Bobek
Nancy Kerrigan
Shannon Miller
Kristi Yamaguchi

FAVORITE SPORTS TEAM
Atlanta Braves
Dallas Cowboys
Orlando Magic
San Francisco 49ers

FAVORITE CARTOON
Animaniacs
Doug
Rugrats [*]
The Simpsons

FAVORITE ANIMAL STAR
Amy the Gorilla (Congo)
Babe the Pig (Babe)
Marcel the Monkey (Friends)
Willy the Whale (Free Willy 2: The Adventure Home) [*]

FAVORITE VIDEO GAME
Donkey Kong Country [*]
Ms. Pac-Man
Tiny Toon Adventures: Buster Busts Loose
X-Men

FAVORITE BOOK
The Baby-Sitter IV by R.L. Stine
The Indian in the Cupboard by Lynne Reid Banks
Pocahontas Illustrated Classic adapted by Gina Ingoglia
Tales to Give You Goosebumps: Special Edition #1 by R.L. Stine

HALL OF FAME
Tim Allen [*]
Whoopi Goldberg
Whitney Houston
Janet Jackson

[Winners of Nickelodeon 1996 Kids' Choice Awards are marked with a *]

The show airs at 7 PM in the central time zone. Check your local listing for details.


Bonus article: Nickelodeon Magazine's exclusive interview with Animaniacs voice actors Jess Harnell (Wakko) and Tress MacNeille (Dot):



Nickelodeon Magazine: How can kids get better at doing voices?
Jess Harnell: Imitate everyone. Imitate your brothers, imitate your aunts, imitate people on TV. Even if your imitation isn't good, then you've just invented a new voice. But I always tell kids that whatever their talent is-whether it's voices or drawing or anything-they have to practice.

NM: As a kid, did you think you'd get paid to make voices?
JH: I had a feeling I would. I always did voices. When I was twelve, I saw a behind-the-scenes taping of a cartoon. I remember watching the actors do their parts.

NM: Do you recommend your line of work to kids?
JH: Absolutely. Rob Paulsen [the voice of Yakko] says that we're getting paid to do the stuff that used to get us in trouble at school.


Dot's All
Tress MacNeille is the voice of Dot.

Nickelodeon Magazine: Are you anything like Dot?
Tress MacNeille: Very much. I'm adorable and assertive. I sometimes lose my temper. I understand Dot because I know girls need to speak up and make their wishes known.

NM: Is Dot the cutest character you've ever played?
TM:  Female cartoon characters usually are adorable. Either that or they're evil. But Dot is absolutely the cutest. She's smart, too.

NM: Is her voice based on anyone you know?
TM: Not really. I was shown a drawing of Dot. So the voice had to be right for someone small and cute in a flounced skirt.

NM: Will Dot ever catch Mel Gibson?
TM: She has hopes. But it's all about the chase. Once he's caught, she might get bored.

NM: When you were a kid, did you ever imagine you'd be doing this for a living?
TM: I wanted to very much, ever since I was about ten. I've realized my life's ambition.

NM: Did you have brothers like Yakko and Wakko?
TM: Yes, I had five brothers and two sisters, and there was a lot of yakkin' and a lot of wackiness.




###

Additional sources: Wikipedia [I, II], Nick.com: All Nickelodeon Kids' Choice Awards Winners.

Sunday, 16 August 1998

Draw Hey Arnold! | Ooze News | August 1998

Ooze News - August 1998


Draw Arnold!


Draw Hey Arnold!'s main character in the blank space below by following these step-by-step instructions. Make sure you use a pencil with a good eraser, because some steps require erasing.


Beavers Vs. Beavers



The Angry Beavers on Nickelodeon might leave you thinking that real beavers munch nachos and watch sci-fi movies. Read on to find out how the Nicktoon rodents measure up to their real-life counterparts.

AngryReal
Live in a spacious two-story home inside their dam
Live apart from their dam, in a one-room lodge
Can chew through a thick tree in the blink of an eye
Can chew through a five-inch-thick tree in about three minutes
Speak fluent English
Speak no English, but do murmur back and forth to one another
Show anger by calling each other names, such as Spooty Head
Show anger by hissing
Are sometimes mistaken for weasels
Are hard to mistake for weasels - the average beaver is three times bigger than the average weasel
Had to leave home when their new siblings were born
Have to leave the lodge right before their new siblings are born
Have trouble staying up all night
Usually stay up all night to forage for food and work on their dams and lodges
Once grew their teeth really long as a fashion statement
Keep their teeth short by gnawing on wood
Daggett studied martial arts so that he could pester other animals.
Slap their tails on the surface of a pond to scare away predators
Stock their kitchen with twigs and junk food
Store branches in the mud on the bottom of their pond
Love to watch crummy science-fiction and horror movies
Don't watch television, not even Leave It to Beaver reruns

Check local listings for Hey Arnold! and Angry Beavers show times.


Cartoon King



With three new Nicktoons in every episode, Nickelodeon's show Oh Yeah! Cartoons is for serious cartoon fans. Fred Seibert, the program's creator and executive producer, chooses which cartoons get to appear. He got very animated when we asked him these questions.

NICKELODEON MAGAZINE: Why did you create Oh Yeah! Cartoons?
FRED SEIBERT: Since so many kids say they look forward to new cartoons on Nickelodeon, I thought it would be great to have a place to show new cartoons every week.

Why do you like cartoons so much?
I loved the feeling of watching cartoons when I was a kid, and I love recapturing that feeling as an adult by working with people who make them.

What were some of your favorite cartoons as a kid?
My first favorite was a cartoon called Huckleberry Hound. I also liked Bugs Bunny and The Flintstones.

What makes a great cartoonist?
He or she has to be able to draw, be funny, and be able to tell a story.

ChalkZone, created by Bill Burnett and Larry Huber, and Jelly's Day, by Greg Emison Cartoon

Which cartoon character would you like to spend a day with?
I always thought Bugs Bunny would be a great guy to have around, because even when he's bothering you, he's awfully funny.

If you were a cartoon character, who would you be?
Because my name is Fred, and The Flintstones came out when I was nine, I've always identified with Fred Flintstone. He's just a regular guy, and I consider myself just a regular guy. He does good things, but he also messes up a lot, and I think of myself that way, too.

What is your favorite cartoon sound effect?
My favorite sound effect happens when Fred Flintstone makes his car take off by putting his feet down on the ground and running. And I happen to know how that sound effect was made: Two of the show's producers drummed their hands on a leather couch, as if they were playing bongos.

Which cartoon character would you want working for you?
The thing that makes cartoon characters funny is that they usually don't want to get anything done. They want to be left alone. And that's the worst kind of person to have working for you, isn't it?

Oh Yeah! Cartoons premieres Sunday, July 19, at 11 AM. Show airs one hour earlier in the central time zone. Show times subject to change. Check local listings for details.


Real Characters


We asked these Oh Yeah! Cartoon-ists to sketch themselves, for a change.

Alex Kirwan


Oh Yeah! Cartoons he created:
"Teddy & Art" and "Thatta-Boy"

Most challenging thing to draw: Cars

Usually doodles: Monsters and robots

Favorite cartoon as a kid: Scooby-Doo

Favorite cartoon sound effect: The PBPBPBBPBPPB! noise made by the Jetsons' car

Dream superhero power: "Glow-in-the-dark eyeballs"

Butch Hartman


Oh Yeah! Cartoons he created:

"The Fairly Oddparents"

Most challenging thing to draw: Realistic cars

Usually doodles: Superheroes

Favorite cartoon sound effect: The KA-THUD! when Charlie Brown hits the ground after trying to kick a football

Dream superhero power: "The power to eat whatever I want without gaining weight"

Rob Renzetti


Oh Yeah! Cartoons he created:
"Ask Edward" and "The F-Tales"

Most challenging thing to draw: Accurate caricatures

Usually doodles: Caricatures of people he knows

Favorite cartoon as a kid: Popeye, before it was in color

Favorite cartoon sound effect: The Boogedy Boogedy! sounds some characters make when they jump in the air and run in place

Dream superhero power: "Laser-freeze vision. I've had to wear glasses since sixth grade."

Larry Huber


Oh Yeah! Cartoons he created:
"ChalkZone," "The Man With No Nose," and "Apex Cartoon Props & Novelties"

Most challenging thing to draw: Cats and horses

Usually doodles: Cartoon eyes

Favorite cartoon character as a kid: Yogi Bear

Favorite cartoon sound effect: The WAH-HA-HA-HOOIE! sound made by Goofy when he falls of a cliff

Dream superhero power: "The power to read people's minds"

Dave Wasson

Oh Yeah! Cartoons he created:
"Max and His Special Problem" and "Jack and the Beatstalk"

Most challenging thing to draw: Accurate caricatures

Favorite cartoon sound effect: The SLAM! sound when Tom of Tom and Jerry rams into something

Dream superhero power: "The power to cancel the effect of gravity on people or objects of my choice so that they'd float off the planet"


Livin' Loopy


In honor of KABLAM!'s Life With Loopy special, we asked the creator, Stephen Holman (below, left), about life on the Loopy side.


NICKELODEON MAGAZINE: What is Loopy's full name?

STEPHEN HOLMAN: Loopy is short for Lupicia [pronounced loop-EE-sha], and nobody knows this yet, but her last name is Cooper.

Were you more like Loopy or her brother Larry as a kid?
To be honest, Larry is the dweebier side of me growing up, and Loopy is the cooler side.

How is Life With Loopy made?
Loopy is a mixture of stop-action animation, puppetry, and live action. The faces of Loopy and her family are made of metal, and their features are magnetic, which makes it easy to change their expressions.

Do you play any parts in the live-action segments?
Yes. I play Charlie Chicken, and in "Late Night With Loopy" I played the TV host Hank Hankerman - our version of David Letterman.


Loopy's parents always answer her questions with far-out stories. Do you remember any far-out stories you were told as a kid?
One of the breakfasts we were served when I was a kid was scrambled eggs mixed with mushrooms, and mushrooms turned the scrambled eggs gray. It was my favorite meal, and my dad told me it was gray dogfish. So until I was about six, I used to tell everyone that my favorite meal was gray dogfish.

Any chance Loopy will have gray dogfish for breakfast?
Well, I have been thinking about it.

The Life With Loopy special airs Friday, August 7, at 8 PM. Show airs one hour earlier in the central time zone. Show time subject to change. Check local listings for details.


NickelOPuzzle



Meet O (the blue O, above), host of Nickelodeon's new nighttime hour, called Nickel-O-Zone. To make O feel at home, match the clues in the first column to the correct answers in the second column. We filled in the Os already. Hint: Find and fill in the easiest clues first, to narrow down the choices. We did one for you. Answers on page 62.

1. Kenan and Kel movie A.   O O 7
2. The section of NICKELODEON MAGAZINE you're reading now B.   _ O O _   O _ O _
3. Santa's laugh C.   _ O O _ - _ O _ _
       _ O _    _ O _
4. "Bond. James Bond." D.   _ O O _
       _ _ _ _ _ _
5. A bad smell from inside your sneakers E.   _ _ _ _ _ _ 
       _ O O
6. Nickelodeon character who loves a mystery F. _ O!   _ O!   _ O!
7. A 12-inch frankfurter G.   O O _ _      _ _ _ _

by Andrew Brisman

Nickel-O-Zone premieres August 31, from 8 PM to 9 PM. It airs one hour earlier in the central time zone. Time subject to change. Check local listings for details.


Hey, Herb!



Where you ask the president of Nickelodeon, Herb Scannell, anything you want.

Has anyone ever told you that you look like Jimmy Smits of NYPD Blue?
Yes, I've been told I look like Jimmy Smits (above, left). People also think I look like [Broncos Quarterback] John Elway (above, right), but I don't see the resemblance.

What has been your favorite decade so far?
I liked the idealism and music of the sixties, I'm not a disco fan, and I thought the fashion was really bad in the seventies. The nineties have been pretty good: I became a dad and got to be president of Nickelodeon. Since those are the things that make be happy, I'd have to say the nineties.

Did you ever wear skintight bell-bottoms or have a 1970s hairstyle?
I tried to grow my hair long enough for a ponytail, but it never worked, because my hair is really thin. At a certain length the ends would flip up and look goofy. I did have a pair of black-and-white-striped bell-bottoms that were pretty tight on me, even though I was very skinny!

Send your questions to:

Hey, Herb!
NICKELODEON MAGAZINE
1515 Broadway, 41st Floor
New York, NY 10036

[Bonus: R.L. Stine's Ghosts of Fear Street #33 - "Attack Of The Vampire Worms" book - "This Time, You're The Bait!" advertisement]







Additional sources: W3Schools.comWikipedia.